Ann Sophia: een roman over Noblesse oblige

Drie essentiële zaken voor geluk in dit leven zijn: iets te doen te hebben, iets om van te houden, en iets om voor te hopen. - Joseph Addison, Engels politicus, schrijver en dichter

Na haar vaders mededeling dat het kapitaal in de familiebank door verkeerde investeringen is verdampt, moet Ann Sophia Bentinck van Voorst tot haar grote frustratie in haar eigen levensonderhoud voorzien. Ze vindt een baan in een wereldvermaard hotel in Amsterdam, waar ze dagelijks geconfronteerd wordt met de blasée houding van gefortuneerde gasten. Haar puissant rijke vrienden nemen haar ‘werk’ nauwelijks serieus en haar ouders vertrekken naar Amerika. Ann Sophia’s bevoorrechte en zorgeloze leven waarin geld nooit een rol speelde, is plotsklaps veranderd.

Via zijn adviseur vraagt een zakenmiljonair Anns hulp om zijn familie te fêteren op een waar jetsetleven in de Mediterranée. Voor iedereen aan boord van het luxejacht de Mabruk III betekent de reis een confrontatie met bestaande zekerheden, niet alleen voor deze familieleden en de internationale crew. Ann Sophia’s adellijke opvoeding botst met die van de nouveau riche, met haar nieuwe liefdes en met de essentie voor het vinden van geluk.

Ik nam jullie, mijn trouwe lezersschare,  al vaker mee ‘op reis’ in mijn boeken. In deze vijfde roman varen jullie mee op een luxe privéjacht langs de mooiste plaatsen aan de Middellandse Zee. Met de weelde aan boord, met aanblikken van idyllische kusten, mondaine havensteden als Nice, Cannes, Monte Carlo, San Remo en Portofino en de romantische eilanden Ibiza, Mallorca, Corsica en Elba.

Verkrijgbaarheid
Ann Sophia  is verkrijgbaar bij alle boekwinkels in Nederland en Vlaanderen en op alle bekende boekenwebsites.

Onkwetsbare Vrouwen

Onkwetsbare vrouwen. De vrouwelijke hoofdpersonages Hazel, Bella en Mickie zijn drie eigenzinnige vrouwen die hun passie weten te volgen. Zij worden vergeleken met de drie godinnen Artemis, Athene en Hestia en zo ontstaat een hedendaags mythisch verhaal waarin het leven en de dromen van de vrouwen centraal staaan.

De dans van de kakkerlak

De kakkerlak verbergt zich onder een steen en is onzichtbaar. Het beest wil niet gezien worden, net als de personen in het boek die niet willen dat hun duistere praktijken aan het licht komen. In het boek hebben ze dan ook geen naam, totdat ze ontmaskerd worden.

De IJzeren Dame

Een gedeelte uit het verhaal van De IJzeren Dame is gebaseerd op enkele gebeurtenissen die ik heb ondervonden als projectontwikkelaar in het industrieel vastgoed.  

Aan de Hemelpoort

Na een heftige ruzie verlaat de succesvolle cameraman Chris Spark zijn vrouw en hun luxueuze villa in het Gooi. Op Schiphol maakt hij kennis met de uit bonte karakters samengestelde filmploeg van het befaamde productiehuis Twilight Thoughts. 

Ann Sophia

Na haar vaders mededeling dat het kapitaal in de familiebank door verkeerde investeringen is verdampt, moet Ann Sophia Bentinck van Voorst tot haar grote frustratie in haar eigen levensonderhoud voorzien. Ann Sophia’s bevoorrechte en zorgeloze leven waarin geld nooit een rol speelde, is plotsklaps veranderd.

Onkwetsbare Vrouwen
Onkwetsbare Vrouwen
De dans van de kakkerlak
De dans van de kakkerlak
De IJzeren Dame
De IJzeren Dame
Aan de Hemelpoort
Aan de Hemelpoort
Ann Sophia
Ann Sophia