Ondernemersbloed

Ondernemer van huis uit

Ik ben ondernemer van huis uit, net als mijn vader. Hij wist binnen tien jaar na terugkomst in Nederland een eigen bedrijf op te zetten in de noodstroomvoorziening. Geboren met ditzelfde ondernemersgen had ik weinig geduld om te studeren. Na mijn opleiding bij Schoevers startte ik mijn carrière in het bedrijf van mijn vader. Hier leerde ik het vak van de noodstroomvoorziening. Een spannende bedrijfstak die altijd gepaard gaat met tijdsdruk, waar je een groot oplossend vermogen voor nodig hebt en uiteindelijk altijd een dankbaar resultaat ziet. Ziekenhuizen, megaproducties, films, boorplatforms, concerten, evenementen, het is een eindeloze stroom van locaties waar ik al op jonge leeftijd ervaring opdeed.

Eerste miljoenenomzet

Toen ik terugkwam uit Peru, waar ik met mijn echtgenoot op 24-jarige leeftijd naar toe ben vertrokken, bleek Nederland voor mij te klein. Tijdens een vakantie in Spanje ontdekte ik hoe gebrekkig de noodstroomvoorzieningen daar zijn. Ik stelde de multinational, waar mijn vader zijn bedrijf inmiddels aan verkocht had, voor om een vestiging in Barcelona op te zetten. Met vijfduizend gulden op zak vertrok ik in 1988 en binnen een jaar wist ik mijn eerste miljoenenomzet voor de multinational te genereren. Ook hier bleek mijn uitstekende gevoel voor taal, want ik wist opdrachten te veroveren, gebaseerd op handig opgestelde aanbiedingen in het Spaans.

Werkzaam in familiebedrijf

Als de eerste tekenen van de recessie zich in Spanje aftekenen, besluit ik om terug te keren naar Nederland en het familiebedrijf in vastgoed te gaan professionaliseren. In eerste instantie had ik daar drie jaar voor uitgetrokken. Maar het leven volgt zijn eigen koers, want op dit moment ben ik daar nog steeds werkzaam.