De geur van mijn land

In haar 7de boek ‘De geur van mijn land’ neemt romanschrijfster Lucia Douwes Dekker haar schare lezers mee naar het warme Maleisië. Het politiek turbulente land dat rond 1950 de grootste producent ter wereld is van tin en rubber, staat aan de vooravond van haar onafhankelijkheid.

Lees verder

De terugkeer van Julia Caglieri

Het bijzondere licht in Valencia, dat alles makkelijker doet aanvoelen, maakt dat er aan het leven niet zo zwaar getild hoeft te worden.

Lees verder

Ann Sophia

Na haar vaders mededeling dat het kapitaal in de familiebank door verkeerde investeringen is verdampt, moet Ann Sophia Bentinck van Voorst tot haar grote frustratie in haar eigen levensonderhoud voorzien. Ann Sophia's bevoorrechte en zorgeloze leven waarin geld nooit een rol speelde, is plotsklaps veranderd.

Lees verder

Aan de hemelpoort

Na een heftige ruzie verlaat de succesvolle cameraman Chris Spark zijn vrouw en hun luxueuze villa in het Gooi. Op Schiphol maakt hij kennis met de uit bonte karakters samengestelde filmploeg van het befaamde productiehuis Twilight Thoughts.

Lees verder

De ijzeren dame

Een gedeelte uit het verhaal van 'De ijzeren dame' is gebaseerd op enkele gebeurtenissen die ik heb ondervonden als projectontwikkelaar in het industrieel vastgoed.

Lees verder

De dans van de kakkerlak

De kakkerlak verbergt zich onder een steen en is onzichtbaar. Het beest wil niet gezien worden, net als de personen in het boek die niet willen dat hun duistere praktijken aan het licht komen. In het boek hebben ze dan ook geen naam, totdat ze ontmaskerd worden.

Lees verder

'Onkwetsbare vrouwen'

De vrouwelijke hoofdpersonages Hazel, Bella en Mickie zijn drie eigenzinnige vrouwen die hun passie weten te volgen. Zij worden vergeleken met de drie godinnen Artemis, Athene en Hestia en zo ontstaat een hedendaags mythisch verhaal waarin het leven en de dromen van de vrouwen centraal staaan.

Lees verder