De dans van de kakkerlak

Hoofdpersoon Laura van Doorn volgt na een onstuimige nacht haar geliefde Paul naar Lima, de hoofdstad van Peru, om er samen een bestaan op te bouwen. Paul vertrekt naar de binnenlanden voor zijn werk en Laura blijft achter in een stad die ze niet kent. Ze gaat al snel op zoek naar werk en krijgt een baan bij het consulaat van een klein staatje. Geleidelijk komt ze er achter dat niets in de wereld van de diplomatie is wat het lijkt. Wie kun je er vertrouwen? Haar baas, de charismatische Ralph Maseda Thierbach of de mysterieuze Jim Lawson die steeds haar pad kruist? Naarmate ze zichzelf en Paul beter leert kennen, ontdekt ze dat ook haar relatie niet meer is wat ze had gedacht en in het onbekende land wordt ze meegezogen in een web van spanningen en intriges.

Bijzonder aspect

Bijzonder aan het boek is dat de lezer een kijkje krijgt achter de schermen van de diplomatie. Wat gebeurt er en waarom wordt er aan diplomatie gedaan? Nog belangrijker in het boek is het leven van de buitenlandse werknemers, diplomaten en consuls in een land met andere gewoonten.

Verkrijgbaarheid

'De dans van de kakkerlak' (Salsa de cucaracha) is helaas uitverkocht in de boekwinkels. Misschien treft u nog een exemplaar aan in een van de bibliotheken in Nederland.

Ga op boekenreis met...