Aan de hemelpoort

Na een heftige ruzie verlaat de succesvolle cameraman Chris Spark zijn vrouw en hun luxueuze villa in het Gooi. Op Schiphol maakt hij kennis met de uit bonte karakters samengestelde filmploeg van het befaamde productiehuis Twilight Thoughts. Met hen vliegt hij naar New York om filmopnamen voor een internationale documentaire over wereldreligies te maken. Niet alleen New York bruist van de energie, ook zijn collega´s werken zich een slag in de rondte om de prestigieuze documentaire tot een briljant einde te brengen. Met een te klein budget, een bijna failliet productiehuis, een concurrent met een sinister overnameplan en onderlinge ruzies, intriges en romances lijkt het onhaalbaar om van De Hemelpoort een prijswinnaar te maken.

In deze roman neemt Lucia haar lezers mee naar de wereldstad New York met haar prachtige historische gebouwen en kleurrijke inwoners. Tegen dit betoverende decor zien we de leden van de filmploeg langzaam hun kwetsbaarheden blootgeven en hun eigen kracht ontdekken. Aan de hemelpoort gaat over hoop en verlangen dat uiteindelijk liefde, vergevingsgezindheid en saamhorigheid het winnen van onze eeuwige innerlijke strijd tussen goed en kwaad.

Over haar vorige roman De ijzeren dame schreef NDB Biblion: 'Mooi, beeldend en zorgvuldig taalgebruik, met rake typeringen, waarbij de humor niet is vergeten. Het verhaal houdt de lezer van het begin tot het einde in zijn greep'.

Met deze roman behaalde Lucia de longlist van de AKO Literatuurprijs 2013.

Ga op boekenreis met...